(31)

Lahja

Hörbuch


Lou Suffern on minuuttiaikatauluttanut elÀmÀnsÀ. HÀn ei koskaan elÀ hetkessÀ ja laiminlyö kiireellÀÀn myös perhettÀÀn. SyödessÀÀn aamiaista hÀn lukee myös pÀivÀn lehteÀ, suudellessaan vaimoaan hÀn ajattelee toista naista. TöissÀ hÀn on ajankÀytön mestari, yksityiselÀmÀssÀ sulkeutunut tunari.

ErÀÀnÀ talvisena tiistaiaamuna, kaksi viikkoa ennen joulua, Lou kÀvelee hÀikÀisevÀn mustissa nahkakengissÀÀn töihin ja törmÀÀ Gabeen, maassa istuvaan kerjÀlÀiseen. Lyhyt keskustelu on vaivaannuttava mutta jÀÀ Loun mieleen. HÀn pÀÀttÀÀ auttaa Gabea ja hankkii tÀlle työpaikan postitusosastolta.

Aluksi kiehtovalta tuntuneen Gaben lÀsnÀolo muuttuu pian hÀiritsevÀksi. Minne tahansa Lou meneekin, Gabe tuntuu aina olevan samassa paikassa. HÀmmentÀvÀ uusi tuttavuus sotkee Loun aikataulut ja suunnitelmat. Mutta olisiko Loulla jotain opittavaa Gabelta, jos hÀn vain malttaisi pysÀhtyÀ ja kuunnella? Lahja on tarina siitÀ, miten helposti kiireen keskellÀ unohtaa sen, mikÀ on tÀrkeÀÀ, ja miten avun saa joskus sieltÀ, mistÀ sitÀ vÀhiten odottaa.